Om oss

Penelope Film AS er et norsk produksjonsselskap for kino, TV og undervisning, som ble grunnlagt i 1980 og er basert i Kristiansand. Vi er stolte av å være et av de mest etablerte filmselskapene i Norge. Vårt eventyr startet med et par kortere novellefilmer for barn og ungdom, og førte til produksjonen av 50 ulike prosjekter.

Den første store suksessen vår kom med «Kamilla og tyven»-filmene på slutten av 80–tallet, og siden har vi produsert en rekke ulike historiske dramatiseringer, dokumentarer og musikaler. Den siste store filmproduksjonen vår var «Yohann – barnevandrer», en storslått barne- og familefilm fra 2010 som ble godt mottatt av både seere og kritikere. I det siste har vi i Penelope Film AS fokusert på undervisningsfilmer med sideprosjektet vårt «Penelope Undervisning».

Penelope Film AS står for norsk underholdning av høy kvalitet!

Vår visjon

Hos Penelope Film AS har vi en visjon om å løfte frem de ukjente historiene som fortjener oppmerksomhet. Vi har et særlig fokus på fortellinger og historiske begivenheter fra Sørlandet.

Når et stykke historie bare er å finne i historiebøkene er det lett for at den blir glemt eller oppfattet som fjern, utilgjengelig og utdatert. Derfor ønsker vi å fortelle om menneskene bak de historiske begivenhetene.

Hvem var egentlig de mange barnevandrerne, som ble tvunget til hardt gårdsarbeid og emigrasjon til «den nye verdenen»? Hvordan var livet til Carl Wilhelm Søderberg, mannen som revolusjonerte metallindustrien med sin geniale oppfinnelse på starten av 1900–tallet? Penelope Film AS verdsetter historisk korrekthet, og bruker opp til flere år med å sette oss inn i de ulike historiske hendelsene. Vi intervjuer tidsvitner, snakker med eksperter og gjør det vi kan for å gi deg et så autentisk bilde av historien som mulig. Derfor passer våre produksjoner også ypperlig som undervisningsmateriale i både grunnskole og på videregående skoler.

For oss er det også utrolig viktig å nedtegne historier fra samtiden. Hvordan gikk det med de mange skilsmissebarna og barnehjemsbarna, som så sent som på 90–tallet fikk livet snudd på hodet da de mistet en eller to av foreldrene sine? Hvordan har reisen vært for kvinnene som fant veien til Norge til fots gjennom Europa?

Det er viktig å holde historien i live – gjennom levende bilder og gripende personlige fortellinger.

Våre talenter

Hos Penelope Film AS arbeider vi tett med en rekke talenter, både foran og bak kamera, som gjør våre produksjoner til det de er i dag. Noen frilanser for oss mens andre er fast ansatte. I våre spillefilmproduksjoner arbeider vi ofte med de samme skuespillerne, noe som gir oss den fordelen at vi kjenner hverandre godt og vet hvordan vi kan jobbe sammen for å få det meste ut av produksjonen.

Sentralt i Penelope Film AS er ekteparet Odd Hynnekleiv og Grete Salomonsen-Hynnekleiv, som var med på å starte selskapet på starten av 80-tallet. De er begge tusenkunstnere innen film, og bytter på å skrive manus, regissere, redigere og filme de ulike produksjonene. Mens Grete har spesialisert seg som regissør, arbeider Odd helst som produsent.

Våre medarbeidere er blant de mest talentfulle innen norsk film, og gjør hver eneste filmproduksjon til en lek!

Kontakt oss

Penelope film AS er alltid på jakt etter nye talenter og samarbeidspartnere for fremtidig produksjon av norske filmklassikere. Vi er derfor svært interessert i å lytte til nye idéer for filmprosjekter, og tar gjerne imot innspill fra eksterne idéskapere! For øyeblikket er vi også på jakt etter nye medarbeidere som kan bistå med distribusjon og kommunikasjon.

Ønsker du å benytte noen av våre filmer som undervisningsmateriale ber vi deg kontakte oss for å komme til en enighet.

Send oss en e-post på info@penelope.no, kom innom hovedkontoret vårt eller skriv til oss for mer informasjon:

Penelope film AS

Kongens gate 4 B

4610 Kristiansand S

Privacy Policy